GMG Proof Media

Om optimale kwaliteitsproeven te genereren dienen de componenten software, printer, inkt en media optimaal op elkaar afgestemd te zijn. Het printsubstraat in dit geheel is van cruciaal belang omdat het bepalend is voor het kleurbereik, de herhaalbaarheid van proeven en de betrouwbaarheid van de productie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Voordelen GMG Proof Media

 • het voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor contract proofing;
 • permanente kwaliteitscontrole;
 • nu ook in OBA variant;
 • optimale coördinatie van GMG printer kalibraties met  papier, inkt en printer;
 • een hoge accurate papiertint;
 • extreem hoge inkt limiet mogelijkheden;
 • excellente droging;
 • compatibliteit met alle voorkomende standaarden, incusief ISO offset, ISO Newspaper, PSR Gravure (ECI), Gracol/SWOP, 3DAP, etc.

Als het gaat om het nauwkeurig voorspellen van afdrukresultaten, speelt proofing media een belangrijke rol. GMG ProofMedia biedt hoogwaardige media in een aantal substraat afwerkingen om aan de behoeften van elk project te voldoen. GMG’s constante productkwaliteit, gegarandeerde wereldwijde beschikbaarheid en professionele ondersteuningsservices hebben ervoor gezorgd dat GMG ProofMedia sinds 2001 de beste keuze is voor hoogwaardige contractproeven.

De nieuwe generatie GMG ProofMedia biedt superieure lichtechtheid, leeftijdsweerstand en chemische weerstand. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om telkens weer nauwkeurige kleuren te verkrijgen.

GMG ProofMedia is geoptimaliseerd voor gebruik met GMG-software en garandeert nauwkeurige afdruksimulaties met minimale installatie en configuratie.

Twee productlijnen voor elke behoefte: GMG ProofMedia Premium en GMG ProofMedia Studio

GMG ProofMedia Premium- en GMG ProofMedia Studiolijnen zijn geconfigureerd om te voldoen aan verschillende use cases voor het afdrukken van proeven.

GMG ProofMedia Premium is de voorkeur van merkeigenaren, drukwerkinkopers en prepress-professionals. Vanwege de superieure kwaliteit en consistentie van het substraat, is het een betrouwbare referentie voor juridisch bindende kleurcommunicatie.

GMG ProofMedia Studio maakt een nauwkeurige kleurreferentie mogelijk voor niet-gecoate, kranten- en filmtoepassingen, waarbij het uiteindelijke substraat nauwkeurig wordt gesimuleerd in termen van gewicht, oppervlaktetextuur en tactiele kwaliteit.

OBA-media voor kleurnauwkeurigheid op het volgende niveau

Afdrukken met optische witmakers (OBA) verschillen van standaardproeven als ze worden bekeken onder een lichtbron die UV-licht bevat. Het GMG ProofMedia-portfolio biedt OBA-bevattende media om te zorgen voor de visuele match tussen afdrukken en proef onder lichtbronnen met UV-licht. Op deze manier garandeert GMG ProofMedia kleurnauwkeurigheid in overeenstemming met de normen FOGRA 51/52 en GRACoL2013. 

Onderscheidende blauwe tint in het ontwerp en de verpakking van OBA-media helpen OBA en niet-OBA-media duidelijk te onderscheiden.

Duurzame en klimaatneutrale productie

GMG deelt de inzet van onze klanten voor duurzame inkoop en CO2-reductie. We hebben GMG ProofMedia ontworpen om te voldoen aan toonaangevende milieunormen.

De FSC®-certificering bevestigt dat alle GMG ProofMedia-producten afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen die ecologische, sociale en economische voordelen bieden.

Daarnaast heeft GMG samengewerkt met ClimatePartner®, de toonaangevende aanbieder van oplossingen voor klimaatbescherming. U kunt erop vertrouwen dat de integratie van GMG ProofMedia in uw workflow een netto nul-impact heeft op uw ecologische voetafdruk.

Beschikbare mediasoorten

GMG Premium Semimatte 250

 • 250 g/m2; no optical brighteners; roll formats: 13”, 17”, 24”, 36”, 42”, 44”

GMG Premium OBA Semimatte 250 

 • 250 g/m2; optical brighteners; roll formats: 13”, 17”, 24”, 42”, 44”

GMG ProofMedia studio OBA matte 150

 • 150 g/m2; optical brighteners; roll formats: 17”, 24”, 42”, 44”

GMG ProofMedia studio transparent 139

 • 139 μm; roll formats: 17”, 24”, 42”

GMG Premium Gloss 250

 • 250 g/m2; no optical brighteners; roll formats: 17”, 24”, 44”

GMG Matte 140 gr/m2

 • 140 g/m2; no optical brighteners; sheet formats: A2, A3+; roll formats: 13”, 17”, 24”, 36”, 42”, 44”

GMG ProofMedia studio newspaper 76

 • 76 g/m2; no optical brighteners; roll formats: 17”, 24”, 44”

GMG ProofPaper semiMatte light

 • 190 g/m2; no optical brighteners; sheet formats: A2, A3+; roll formats: 13”, 17”, 24”, 36”, 42”, 44”

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.