Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Uitstekende prestaties van GMG in de Expanded Gamut-studie van de Ryerson University

Reproductie en nauwkeurigheid van steunkleuren bij expanded gamutafdrukken worden vaak als vrijwel onmogelijk beschouwd, maar zoals een recent onderzoek van Ryerson University in Toronto laat zien is dat niet onbereikbaar. In een vergelijking van tien verschillende kleurbeheersystemen ging GMG de uitdaging van dit onderzoek aan en schitterde met zijn innovatieve oplossing, service en ondersteuning. Bovendien biedt het onderzoek van Ryerson inzicht in de wereld van het expanded kleurengamut (ECG) drukken en een leidraad voor gebruikers die nog een oplossing moeten kiezen die aan hun behoeften voldoet.

Het onderzoek van Ryerson University, uitgevoerd in juli 2019, heeft de mogelijkheden aangetoond van geavanceerde hulpmiddelen voor het afdrukken van kleuren. Tien leveranciers namen deel aan het onderzoek, waaronder GMG met GMG OpenColor en GMG ColorServer. Twee 7-kleuren digitale printsystemen met CMYKOGV-inktsets, Epson SureColor P9000 en HP Indigo 7900, werden gebruikt voor de evaluatie van steunkleurreproductie tijdens de test.

Evaluatie en voordelen van expanded kleurengamut drukken

De prestaties van GMG op de HP Indigo 7900 waren bijzonder uitstekend. Met slechts 2458 patches in de testkaart kon GMG OpenColor 87% van de 1846 PANTONE-steunkleuren reproduceren die in de test werden gebruikt. Dit bewijst opnieuw de hoge betrouwbaarheid van de oplossing. De resultaten van GMG op de Epson SureColor P9000 waren even bevredigend: 89% nauwkeurige reproductie voldoet aan de hoge eisen die aan ECG-drukken worden gesteld.

De beloning van ECG-drukken ligt in de voordelen: inkt- en materiaalbesparingen, minder wassen, herhaalbaarheid van taak tot taak en snellere voorbereidingen, wat de populariteit van digitaal printen verklaart. Met GMG OpenColor kunnen gebruikers ook profiteren van een eenvoudige en tijdbesparende workflow, terwijl ze nauwkeurige en stabiele resultaten hebben. Meerkleuren profielen kunnen worden gemaakt, zelfs van mini-strips of bestaande gegevens, onafhankelijk van het afdrukproces dat wordt gebruikt om de referentievoorwaarde te creëren – en via conversie in GMG ColorServer wordt een drukklaar bestand geleverd.

De ECG-oplossing van GMG heeft de hoogste score

“GMG biedt bekende producten voor kleurbeheer, met speciaal gebouwde, goed ontworpen en toegewijde oplossingen voor multicolor- en verpakkingsklanten”, zegt Ryerson University. GMG OpenColor zorgt voor flexibiliteit en is tegelijkertijd gebruiksvriendelijk en intuïtief. Testkaarten worden gemaakt op basis van het drukproces, maar er is geen beperking bij het aanpassen van het aantal gebruikte patches of pagina’s. Een bijkomend voordeel dat niet in het onderzoek wordt gebruikt, is de output van proofingprofielen via GMG OpenColor, wat leidt tot een directe proofdruk. In ieder geval is een hoge productprestatie een verplichting binnen GMG-producten, aangezien het bedrijf zich ten doel heeft gesteld om hoogwaardige kleurbeheertools te ontwikkelen die bijna alle use cases dekken. De verwachtingen van klanten hangen dus nauw samen met het ontwikkelen en verbeteren van GMG-oplossingen.

Naast technische aspecten ontving GMG veel lof voor zijn competente service en ondersteuning. “Ons doel is niet om een ​​op zichzelf staand product te hebben dat gebruikers alleen laat. We zijn erop gericht onze klanten alle ondersteuning te bieden die nodig is bij het werken met onze oplossingen – die niet eindigt bij de installatie of een actief systeem maar er wel mee begint. Ondersteuning van gebruikers in hun dagelijkse werk is van vitaal belang ”, zegt Birgit Plautz, Manager Technical Services bij GMG Americas. Daarom biedt GMG betrouwbare service en ondersteuning in alle landen en aan alle gebruikerstypes, gerealiseerd door een internationaal team van deskundige, professionele technici. Het aanbod van GMG wordt afgerond door GMG Academy-workshops en webinars.

Download hier de studie.

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.