Design Header 1600x900px

ONTWERP

Bij MacManiac willen we niet alleen een verkooppunt zijn, maar ook een gewaardeerd partner. Efficiency voor grafici staat bij MacManiac hoog in het vaandel. De beste businesstools zijn immers de tools die iedereen al graag gebruikt!

Naast een desktop machine (Mac of PC) en een goed scherm is voor een grafisch ontwerper de juiste software van wezenlijk belang. De keuze van je software wordt in belangrijke mate bepaald door je specialisme als ontwerper. Het is vanzelfsprekend dat iemand die met video aan de slag is andere tools gebruikt dan een interface designer of grafisch ontwerper. De Creative Cloud van Adobe is, nog altijd, de standaard in heel wat creatieve branches.

Fontbeheer is een andere onmisbaar stukje software. Heeft u veel beelden op uw server of desktop staan dan is een beeldbank ook geen overbodige luxe.

Wie een high-end tekentablet wil, komt al snel uit bij de marktleider Wacom. Met een Wacom tablet kunt u zonder belemmeringen vrij tekenen in bijvoorbeeld Illustrator en Photoshop. Met de muis zit u vast aan stijve bewegingen, met een Wacom stylus tekent u met een muis in de vorm van een pen. Dat kan zelfs op een scherm zodat u, net als op papier, direct tekent waar de tekening op terecht komt.

Pantone zorgt ervoor dat iedereen, van ontwerpers en fabrikanten tot retailers en consumenten, kan instemmen met de gekozen kleur. Er zijn veel verschillende Pantone-producten beschikbaar die ontwerpers en fabrikanten helpen om nauwkeurig over kleur te communiceren.

De nauwkeurige kleurweergave en kleurcommunicatie vereist echter de aankoop van het juiste Pantone-boek, afhankelijk van het materiaal of de textuur van het product dat u ontwerpt. Bovendien zal het, door het juiste Pantone-boek te kiezen, uw ontwerpinspiratie vergroten en u helpen een succesvolle kleurreproductie te bereiken.

Je kunt elke Apple MacBook gebruiken om foto’s en video’s te bewerken. Sommige MacBook-modellen zijn echter beter geschikt om te ontwerpen dan andere. Het hangt af van wat voor soort gebruiker je bent. Ben je een hobbyist die af en toe foto’s bewerkt, ben je een student die begint aan een opleiding grafisch ontwerp, of ben je een professionele grafisch ontwerper? Voor ieder wat wils.

Het maakt niet uit of u net begint in uw grafische ontwerpcarrière of een doorgewinterde professional bent, u weet dat u de juiste tools nodig heeft om uw klanten de beste visuals en ontwerpproducten te bieden. Dit omvat de beste werkstations voor de klus.