GMG ColorCard: bindende kleurencommunicatie voor de verpakkingsindustrie

Wanneer merken een nauwkeurige kleurweergave van hun merkkleuren eisen, gebruiken ze tijdens het goedkeuringsproces inkt drawdowns. Tot nu toe werden deze inkt drawdowns, oftewel kleurkaarten, handmatig aangemaakt – uiteraard was dit een uiterst tijdrovend proces. 

GMG ColorCard is de digitale innovatie die het handmatige, arbeidsintensieve proces automatiseert met behulp van spectrale gegevens uit het inktlaboratorium. Het produceert consequent nauwkeurige kleurstalen voor elke steunkleur.

ColorCard productie: tijd is geld

Een duidelijk voordeel van digitale flexibiliteit: telkens wanneer een kleurenkaart moet worden gereproduceerd, is het resultaat identiek, waardoor de productiekosten gemakkelijk te beheren zijn. Hoge kosten voor handmatige inktverwijdering behoren tot het verleden – de toekomst is digitaal.

Snel en eenvoudig in gebruik

Vergeleken met conventioneel geproduceerde inktdrukken kunnen de resultaten met GMG ColorCard aanzienlijk sneller worden bereikt met een tijdsbesparing tot 90%. De slimme oplossing voor uw nauwkeurige kleurcommunicatie is zeer eenvoudig te gebruiken en vereist geen specifieke kennis.

Identieke referenties voor alle procespartners

Nauwkeurige proeven, die precies voorspellen hoe een merkkleur er op het gekozen substraat uit zal zien, zijn essentieel voor een vlotte drukproductie. De communicatie tussen alle betrokkenen in de prepressfase hangt ervan af. Dankzij de verschillende kleurkaartindelingen is het zelfs mogelijk om overeengekomen productietoleranties nauwkeurig te simuleren.

Typisch GMG: totale betrouwbaarheid en kleurnauwkeurigheid

Als klanten, inktfabrikanten en drukkers allemaal dezelfde kleurreferenties goedkeuren, zijn de verwachtingen van alle belanghebbenden op elkaar afgestemd en zal het resultaat niet teleurstellen. Dit verbetert de procesbetrouwbaarheid aanzienlijk en zorgt voor een soepel verloop van de verpakkingsproductie.

GMG ColorCard: wordt vertrouwd door alle belanghebbenden van het drukproces

De innovatieve technologie overtuigt op elk niveau:

  • Kleurreferenties geproduceerd door GMG ColorCard worden wereldwijd gebruikt.
  • Duizenden kaarten worden dagelijks gebruikt in kleurcommunicatie door toonaangevende merken
  • Talloze kleuren zijn al goedgekeurd op basis van GMG ColorCard
  • Toonaangevende inktfabrikanten vertrouwen GMG ColorCard

Digitale inkt drawdowns in minder dan 3 minuten

Digitale inkt drawdowns in minder dan 3 minuten

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.