GMG op virtuele machine installeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

GMG op virtuele machine installeren

Naarmate bedrijven verdergaan en op zoek zijn naar manieren om hun activiteiten te verbeteren, komt virtualisatie vaker naar voren, met verbeterde beveiliging en stabiliteit en een vereenvoudigd systeembeheer.

Over het algemeen kunnen GMG-softwareproducten in een gevirtualiseerde omgeving worden uitgevoerd. Tot nu toe hebben we goede ervaringen opgedaan met de virtualisatie-oplossing VMWare ESXi. Alle hardwareverbindingen, inclusief de dongle, printers, meetapparatuur, enz. Kunnen werken, maar worden niet officieel ondersteund. Daarom raden we aan eerst de hardware-ondersteuning van de toegepaste virtualisatie-oplossing te verifiëren.

Beperkingen: Het kleurbereikvergelijkingsgereedschap GamutViewer (geïntegreerd in GMG ProfileEditor) werkt mogelijk niet op virtuele machines vanwege de vereiste DirectX-ondersteuning (DirectX wordt niet ondersteund in de meeste virtualisatieoplossingen, inclusief VMWare ESXi).

Algemene systeemvereisten

Onze aanbevelingen en minimale systeemvereisten zijn bedoeld om algemene richtlijnen te geven voor het uitvoeren van GMG-software op een fysieke machine. Aangezien virtualisatie doorgaans variërende hoeveelheden overhead toevoegt, wordt het over het algemeen aanbevolen om, afhankelijk van de werkbelasting en het type virtualisatie dat wordt gebruikt, de gegeven vereisten te overschrijden, vooral als het gaat om opslag. Als we bijvoorbeeld GMG ColorServer in een VMWare ESXi-omgeving draaien, hebben we een prestatieverlies van ongeveer 20% ondervonden in vergelijking met het uitvoeren van de software op een identiek geconfigureerde fysieke machine.

Raadpleeg voor meer informatie de productspecifieke systeemvereisten op onze website in de Help en Gebruikershandleiding van elk GMG-product.

Licentiebeheer

De USB-dongle moet via een netwerk worden doorgegeven aan de virtuele machine, met behulp van een USB-netwerkadapter zoals aangeboden door SEH, Silex en Anywhere USB. USB-passthrough zoals geleverd door huidige hypervisors werkt niet vanwege beperkingen van de bestuurder.

– Sluit de GMG-licentiedongle aan op een USB-apparaatserver.
– Installeer het USB-apparaatstuurprogramma en controleer of het apparaat beschikbaar is op het netwerk.
– Toegang tot licenties door een verbinding tot stand te brengen met de USB-apparaatserver.

Tip: Configureer een automatische herverbinding na het opnieuw opstarten van de virtuele machine.

Printerbeheer: kalibreren en meten

Met gekoppelde netwerken lijden printers met een bidirectionele communicatie niet aan communicatieverlies. We raden af NAT te gebruiken of verschillende IP-subnetten te routeren voor een printer en een virtuele server. Meten met externe meetinstrumenten blijkt problematisch als ze worden doorgegeven aan virtuele machines, wat vaak resulteert in een volledig verlies van verbinding. Daarom moeten de volgende aanbevelingen in acht worden genomen.

Bewijsverificatie: verifieer uw proeven met een ingebouwd meetinstrument, met behulp van ProofControl Inline.

Profilering: gebruik GMG ProfileEditor niet-gevirtualiseerd, op een lokale computer of importeer metingen.
(Metingen in andere software kunnen in verschillende bestandsindelingen in GMG ProfileEditor worden geïmporteerd).

Kalibratie: kalibreer uw printer met een ingebouwd meetapparaat of gebruik de Remote Cali-Wizard van GMG. (GMG Remote CaliWizard is een externe kalibratieclient die gratis beschikbaar is en moet worden geïnstalleerd op een fysieke machine waarop een extern meetinstrument is bevestigd.)