Konica Minolta Sensing

Met de toenemende vraag naar geautomatiseerd digitaal drukwerk in de hedendaagse economie, moet de grafische industrie voortdurend zoeken naar manieren om de snelheid, efficiëntie en afdrukkwaliteit te verbeteren. Het verminderen van handarbeid en het verbeteren van de kleurnauwkeurigheid zijn enkele van de hoogste prioriteiten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Met trots presenteert Konica Minolta als enige op de wereld draagbare instrumenten die zowel de densiteit als de kleur van drukwerk kan meten voor elke lichtbron zelfs als de ondergrond fluorescerende witmakers (FWA) bevat: De Spectrodensitometers FD-7 en FD-5.

De Spectrodensitometers FD-7 en FD-5 zijn uitgerust met de nieuwste technologie van Konica Minolta: VFS (Virtual Fluorescence Standard). Deze technologie maakt kleurevaluaties mogelijk rekening houdend met de fluorescentie van papier onder een lichtbron, zoals D50 (ISO 13655:2009 M1). De nieuwe VFS-technologie maakt gebruik van de optische sensor en software technologie gebouwd op onze jarenlange ervaring met kleur meetinstrumenten zodat virtuele metingen kunnen worden uitgevoerd voor diverse lichtbronnen rekening houdend met de invloed van fluorescentie.

De Konica Minolta FD-9 autoscan spectrofotometer is de ideale tool voor printer kleurbeheer die snelheid en nauwkeurigheid combineert met gebruikersgemak en veelzijdigheid.De sleutel tot succes voor de moderne professionele productie printer industrie is automatisering en nauwkeurigheid. De Konica Minolta FD-9 autoscan spectrofotometer is het ideale instrument voor printer kleurbeheer. De FD-9 combineert snelheid, nauwkeurigheid, gebruikersgemak en veelzijdigheid in 1 instrument.

Perfecte tool voor de printer

De FD-5 is de perfecte tool om printers te helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden. De lichtgewicht FD-5 maakt proces-en kwaliteitscontrole eenvoudiger en betrouwbaarder.

TARGETMATCH inclusief backing conversie helpt printers om de juiste kleur op de productie van papier bereiken.

ISOCHECK zorgt voor een snelle kwaliteitscontrole zonder extra software.
DeltaBrightness geeft ondubbelzinnige informatie over de hoeveelheid optische witmaker en maakt een snelle controle van de productie papier mogelijk.

Overeenstemming met alle Meetomstandigheden van ISO 13655 (2009)

De Spectrophotometers FD-5 en FD-7 waren de eerste M1 instrumenten van de wereld, met behulp van Konica Minolta's originele VFS (Virtual Fluorescentie Standard) om metingen overeenkomt met D50 te bieden. Konica Minolta's VFS maakt de FDs de enige instrumenten die FWA's kan meten voor elk gekozen lichtbron, met onafhankelijk gemeten lichtbronnen.

Automatische Golflengte Compensatie

Met spectrofotometers, wordt wit kalibratie uitgevoerd als onderdeel van het dagelijks werk, en dit kalibreert de spectrale reflectie coëfficiënten (verticale as). De nieuwe FD-7 en FD-5 zijn uitgerust met eerste "Automatic Golflengte Compensatie"-functie van de industrie. Deze zorgt voor automatisch kalibreren in de golflengte richting (horizontale as) bij wit kalibratie als onderdeel van het dagelijks werk en resulteert in een hogere betrouwbaarheid van de meetwaarden.

Perfecte tool voor de kleur manager

De FD-7 is de perfecte tool om printers te helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden. De lichtgewicht FD-7 maakt kleur gerelateerde taken in de grafische industrie eenvoudiger en betrouwbaarder.

TARGETMATCH inclusief backing conversie helpt printers om de juiste kleur op
de productie van papier bereiken.

ISOCHECK zorgt voor een snelle kwaliteitscontrole zonder extra software.
De mogelijkheid om drukplaten te meten kan de extra investering in een plaat meetinstrument overbodig maken.

DeltaBrightness geeft ondubbelzinnige informatie over de hoeveelheid optische witmaker en maakt een snelle controle van de productie papers.

De scan meet-functionaliteit zorgt voor snelle metingen van controle strips en profilering kaarten. Met de optionele lange liniaal wordt een complete QC afdruk binnen enkele seconden uitgevoerd.

Overeenstemming met alle Meetomstandigheden van ISO 13655 (2009)

De Spectrophotometers FD-5 en FD-7 waren de eerste M1-type instrumenten van de wereld, met behulp van Konica Minolta's originele VFS (Virtual Fluorescentie Standard) om metingen overeenkomt met D50 te bieden. Konica Minolta's VFS maakt de FDs de enige instrumenten die FWA's kunnen meten voor elk gekozen lichtbron, met onafhankelijk gemeten lichtbronnen.

Automatische Golflengte Compensatie

Met spectrofotometers, wordt wit kalibratie uitgevoerd als onderdeel van het dagelijks werk, en dit kalibreert de spectrale reflectie coëfficiënten (verticale as). De nieuwe FD-7 en FD-5 zijn uitgerust met eerste "Automatic Golflengte Compensatie"-functie van de industrie. Deze zorgt voor automatisch kalibreren in de golflengte richting (horizontale as) bij wit kalibratie als onderdeel van het dagelijks werk en resulteert in een hogere betrouwbaarheid van de meetwaarden.

Spot en Scan meting

Naast spot metingen is ook de handmatige scan metingen mogelijk wanneer de FD-7 is aangesloten op een PC. De veelzijdige kleur meetsoftware Catch wordt geleverd met alle FD-7.

Een liniaal voor nauwkeurige scanmeting en het geleiden van het instrument bij het meten van de strip kleurvakken is opgenomen als standaard accessoire van de FD-7. Een langere liniaal waarmee strips met een lengte van maximaal 50 cm kunnen worden gemeten is verkrijgbaar als optionele accessoire.

Belichtingsmeting

De FD-7 meet ook de spectrale energieverdeling van de omgevingsverlichting waarin visuele beoordeling wordt uitgevoerd. De gemeten gegevens kunnen worden gebruikt om een nauwe correlatie te leggen tussen de numerieke data en de visuele beoordeling.

Snel

De FD-9 keest 1500 patches in nog geen 4 minuten en 2500 patches in nog geen 7 minuten. Met een enkele scan krijgt de gebruiker data voor M0, M1 en M2 conform ISO13655:2009 en hogere zekerheid van kleuren en optische witmakers.

Veelzijdig

De FD-9 gebruikt een vrij formaat functie waardoor het mogelijk wordt om nagenoeg elke kleurkaart in te lezen die gebruikt wordt om printers te kalibreren of om printprofielen te genereren.

Zelfs kwaliteitscontrole strips die gebruikt worden voor conformiteitstests van drukproeven kunnen met de FD-9 gemeten worden zonder ze van de print te hoeven afknippen.

Gebruikers kunnen verbluffende resultaten verkrijgen in het bereiken van de best mogelijke neutrale grijsbalans en foutloze huidskleuren. Dit alles zelfs in licht omgevingen die niet standaard zijn. Konica Minolta’s Virtuele Fluorescente Standaard (VFS) maakt het mogelijk om specifieke kleurprofielen te genereren waardoor wordt gecompenseerd naar de omgeving waar de print beoordeeld en bekeken wordt.

Verbonden

De FD-9 is voorzien van zowel USB en ethernet connectiviteit waardoor dataoverdracht tussen verschillende FD-9 machines zeer eenvoudig is.

Ontwikkeld voor gebruikersgemak

De geïntegreerde beeldscanner zorgt voor automatische kaart uitlijning en kan tevens QR codes lezen voor volledige automatisering van kaart en blad identificatie.

Het kleurenscherm toont de gebruiker stap voor stap instructies. De mogelijkheid tot het maken van fouten en het missen van instellingen wordt zo uitgesloten. Het resultaat van een kwaliteitscontrole evaluatie kan direct op het scherm*1 weergegeven worden.

Nauwkeurigheid verzekerd

Zoals de baanbrekende FD-7 heeft ook de FD-9 een ingebouwde golflengte kalibratie en temperatuur drift compensatie. De dag tot dag nauwkeurigheid en herhaalbaarheid is zo optimaal.

Voor herstelling, certificatie en bijstelling tot de absolute nauwkeurigheid biedt Konica Minolta een wereldwijd gestandaardiseerd service programma voor alle instrumenten. Gebruikers kunnen vertrouwen op de beste Inter Model en Inter instrument overeenkomst tussen de FD-5, FD-7 en FD-9. De gebruiker heeft zo werkelijke lokale of globale consistentie.

Gebruikers die op regelmatige basis de absolute nauwkeurigheid van het systeem wensen te testen zullen kunnen terugvallen op de optionele zelf-test functie van de FD-9. Deze test gebruikt gecertificeerde BCRA tegels die speciaal ontwikkeld zijn voor de FD-9.

Volledige automatisering

De FD-9 meet zeer snel en gebruikersvriendelijk een groot aantal patches. Voor gebruikers die tientallen bladen moeten meten is de optionele automatische papier invoer een welkome aanvulling. Deze optionele accessoire maakt het mogelijk om tot 100 bladen te laden en te meten met minimale input van de gebruiker. Gecombineerd met de QR code lezer functie kunnen meetresultaten automatisch gekoppeld worden aan het gedrukte blad.

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.