Just Normlicht

Just Normlicht is een Duits bedrijf wat oorspronkelijk neon-signs en lichtbakken produceerde. Vanaf 1979 tot heden is Just Normlicht verder ontwikkeld als een bedrijf wat de standaard heeft gezet voor het beoordelen van producten met behulp van gestandariseerde lichtbronnen en producten voor de grafische industrie. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Just missing link

Voldoet uw normlicht al aan de laatste standaard?

De nieuwe Fogra 51/52 standaard in proofing stelt hogere eisen aan uw normlicht systemen. Het is daarom goed om hier eens door een deskundige naar te laten kijken.

Immers, een drukproef kan pas écht worden getoetst wanneer ook het licht in orde is. Correct normlicht is niet enkel een kwestie van de goede lampen, hier komt heel wat meer bij kijken. Onze ervaring is dat veel gebruikers van normlicht binnen hun productieomgeving nog niet voldoen aan de laatste ISO 3664:2009 standaard. Gebruik van deze norm biedt u de onderstaande voordelen:

✓ Betere zichtbaarheid van OBA’s (Optische witmakers)
✓ Een hogere UV component dankzij verbeterede lampen
✓ Betere benadering van daglicht en D50/2 meetinstrumenten

Graag maken wij met u een afspraak voor een controlebezoek op uw locatie. U ontvangt dan van elk normlicht-systeem dat u in huis heeft een rapport inclusief een advies t.a.v. de inzetbaarheid van dit systeem en/of de aanpassingen die nodig zijn.

Sinds de start in Duitsland meer dan 30 jaar geleden toen neonreclames en lichtbakken werden vervaardigd, heeft JUST Normlicht een reputatie opgebouwd voor hoogwaardige producten. 

Bij MacManiac hebben we een grote selectie van JUST Normlicht-lichtcabines en verlichtingsoplossingen in verschillende stijlen en prijscategorieën. Dat betekent dat u hier het juiste Normlicht-product kunt vinden dat past bij uw behoeften en budget, of u nu met een klein bedrijf begint of een veteraan in de sector bent die voor een grote multinational werkt.

JUST product overzicht

Daylight lamps

Standaard-compatibele kleurproef voor de grafische industrie volgens ISO 3664: 2009 en voor industriële kleurafstemming met ISO 3668.

Color viewing booth

Kleurafstemmingsdoos van de juiste grootte voor een groot aantal toepassingen, met maximaal 5 lichtbronnen en LED.

Color viewing station

Meer dan alleen standaard conforme lichtomstandigheden. Kleurweergavestations met een breed scala aan uitrustingsopties - afgestemd op uw individuele behoeften.

Color proofing light

Lampen voor aan het plafond of voor montage in de lichtbak. In ieder geval uniforme lichtomstandigheden met een D50- of D65-standaardlichtbron.

Desktop viewer

Verbazingwekkende kleine dingen! Kleurproefdruk van reflecterende kopie met kleine, draagbare apparaten onder een D50-standaardlichtbron of LED-lampje. Natuurlijk geschikt voor softproofing.

Transparancy viewer

Het klassieke item in de JUST-portfolio. Een breed scala aan toepassingen, maar altijd met uniforme verlichting. Transparantie-viewers van JUST.

Light tables

De flexibele lichttafels maken zowel klassiek retoucheerwerk als kwaliteitscontroles op doorschijnende materialen mogelijk.

Accessoires

Gebruikt u al JUST-producten en zoekt u nu accessoires zoals een zijwand, monsterhouder of zelfs lichtmeetapparatuur?

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.