Kleurbeheer

Iedereen die met digitaal beeldmateriaal werkt of te maken heeft kent het probleem: De kleuren die je op je beeldscherm ziet komen niet overeen met de kleuren die uit je printer komen. Als je daarna het bestand elders laat printen of drukken zijn de kleuren weer anders.

Kleurbeheer

Inruilactie

Ruil nu de dongle in van uw huidige proofingpakket en profiteer van hoge kortingen bij de aanschaf van een GMG Proofingoplossing.

Ook op beurzen of tijdens presentaties zien we vaak dat banners van kleur verschillen ten opzichte van de bijbehorende flyers, multimedia-presentaties, de website en grootformaat prints. Er is vaak niet alleen een meetbaar verschil in kleur maar onze vooraf ingestelde beleving verschilt ook van het daadwerkelijk eindresultaat. Fabrikanten en leveranciers hebben prachtige verhalen hoe dit tot stand komt maar interessanter is: hoe voorkomen we deze verschillen.

Color management is hier de sleutel

Color management, of in goed Nederlands: kleurbeheer, is een techniek voor het aanpassen t.b.v. gelijkstelling van kleuren van diverse in- en uitvoerapparatuur. Het doel hiervan is een zo identiek mogelijk resultaat op het gebied van kleuren te realiseren, onafhankelijk van de druk- of printtechniek, onafhankelijk van het materiaal waaorop gedrukt c.q. geprint wordt. 

Zonder toepassing van color management is het onmogelijk grip op kleur te krijgen en zullen kleuren steeds weer anders worden weergegeven wanneer ze worden gereproduceerd. Ook al wordt slechts één productiemethode (druk/printtechniek) gebruikt.

MacManiac heeft in haar kleurbeheer assortiment alle vooraanstaande fabrikanten die elk op hun toepassingsgebied de voetsporen ruimschoots hebben verdiend.

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.