Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

iMac Pro, power voor de pro

Tijdens de Worldwide Developers Conference 2017, introduceerde Apple een nieuwe desktopcomputer die in december aanstaande is, de iMac Pro. Zoals de naam al doet vermoeden, is de iMac Pro een computer voor werkstationklasse die is bedoeld voor professionele gebruikers met veeleisende workflows. Dit is de krachtigste desktopcomputer die Apple ooit heeft gebouwd.


De iMac Pro heeft hetzelfde ontwerp als de standaard iMac, maar dan met een volledig nieuwe architectuur en een nieuw thermisch ontwerp dat een Intel Xeon-processor met maximaal 18 cores en een grafische processor uit de Radeon Pro Vega serie.

De 27-inch iMac Pro is uitgerust met een hoogwaardig 5K-display dat 1 miljard kleuren ondersteunt en het wordt geleverd in een unieke grijze space-behuizing met bijpassende (en exclusieve) ruimtegrijze accessoires.

De iMac Pro heeft vier Thunderbolt 3-poorten die krachtig genoeg zijn om meerdere 5K-schermen tegelijkertijd aan te sturen, en intern side iMac Pro te configureren met maximaal 4 TB solid-state opslag en 128 GB ECC ram geheugen.

Design

De iMac Pro heeft een ultradun ontwerp met een slanke behuizing en een minimale voet vergelijkbaar met de huidige 27″ iMac, maar onderscheidt zich door een unieke grijze space-behuizing en een nieuw thermisch ontwerp dat 80 procent meer koelcapaciteit voor ondersteuning van maximaal 500 watt aan vermogen, wat neerkomt op 67 procent meer stroom dan de vorige iMac.

Net als de reguliere 27-inch iMac, heeft de iMac Pro een Retina 5K-scherm dat miljard kleuren ondersteunt en voldoet aan de P3-kleurruimte. Het scherm heeft meer dan 14,7 miljoen pixels en een helderheidsniveau van 500 nit, dat 43 procent helderder is dan eerdere iMac-schermen.

De iMac Pro worden geleverd met bijpassende grijze accessoires die exclusief zijn voor de iMac Pro en niet anderszins beschikbaar zijn voor Apple-gebruikers. Deze accessoires bevatten een draadloos Magic Keyboard met een numeriek toetsenbord en een Magic Mouse 2 of een Magic Trackpad 2.

Snelheid

De iMac Pro maakt gebruik van Intel’s Xeon-processors met 8, 10 en 18 core-chips beschikbaar als optionele configuraties met Turbo Boost tot 4,5 GHz en tot 42 MB cache.

Beide iMac Pro-modellen zijn aanzienlijk sneller dan de bestverkopende bestaande iMac. Het 8-coremodel is ongeveer 22 procent sneller als het gaat om multi-core prestaties, terwijl het 10-coremodel ongeveer 41 procent sneller is. Met de geavanceerde thermische koeling in de iMac Pro, ondersteunt deze AMD’s nieuwste Radeon Pro Vega, de meest geavanceerde grafische kaart ooit gebruikt op een Mac.

Het bevat een processor van de volgende generatie met tot 16 GB aan geheugen en een geheugenbandbreedte van 400 GB / s. De prestaties gaan tot 22 teraflops wat betekent dat deze nieuwe GPU krachtig genoeg is voor real-time 3D-weergave en Virtual Reality met een hoge beeldsnelheid. Apple zegt dat Radeon Pro Vega meer dan drie keer sneller is dan elke eerdere iMac GPU, waarbij de kracht van een dubbele grafische kaart in een enkele chip wordt gestopt.

Opslag, geheugen en overige specificaties

De iMac Pro kan worden geconfigureerd met maximaal 4 TB solid-state opslag en 3 GB / s doorvoer. Het ondersteunt ook tot 128 GB 2666 MHz DDR4 ECC-geheugen, waardoor fouten in gegevens worden geminimaliseerd. Er zijn verder vier Thunderbolt 3-poorten ingebouwd in de iMac Pro, goed om tegelijkertijd twee externe raid-systemen en twee 5K-schermen kan aansturen. Thunderbolt 3 ondersteunt gegevensoverdrachtsnelheden tot 40 Gb / s. De iMac Pro bevat 10 Gb Ethernet, de eerste keer dat deze ooit op een Mac is meegeleverd.

Het ondersteunt ook Nbase-T industriestandaard 1 Gb, 2,5 Gb en 5 Gb verbindingssnelheden. Verbeterde stereoluidsprekers zijn inbegrepen in de iMac Pro, die volgens Apple een brede frequentierespons, rijke bassen en meer volume levert.

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.