Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

GMG schittert in een Multicolor vergelijkingstest door Fogra

Op het recente Fogra Multicolor Forum heeft de kleurbeheerspecialist GMG de hoge prestaties van zijn software op het gebied van meerkleurige oplossingen bewezen. De leveranciersonafhankelijke vergelijking met de toonaangevende leveranciers in de sector, toonde aan dat een duidelijk kwaliteitsvoordeel kan worden behaald bij het gebruik van GMG-oplossingen – met name voor spectrale voorspelling van overdrukken.

Wat kan worden bereikt met de nieuwste meerkleurentechnieken? Welke kwaliteitsniveaus kunnen worden verkregen bij multicolor-proofing en -scheiding? Deze vragen stonden centraal in het eerste Multicolor Forum, georganiseerd door Fogra in München. In een “shootout” biedt Fogra de negen toonaangevende technologieproviders de mogelijkheid om in vijf verschillende disciplines te concurreren. De leverancierneutrale gebeurtenis was gericht op het verkrijgen van bruikbare resultaten zonder een winnaar te selecteren.

Negen deelnemers, vijf disciplines – en veeleisende taken voor de industrieleiders

Het maken van een karakterisering voor meerkleurige profielen, productie-ECG-bewijzen en spectrale voorspelling van overdrukken werd door GMG met bravoure afgehandeld. Met betrekking tot spectrale voorspelling, de meest uitdagende taak, kon GMG de kracht van zijn gepatenteerde GMG OpenColor spectrale overdrukmodel volledig benutten en de beste resultaten leveren. De voorspelling was het dichtst bij het afgedrukte resultaat. Evenzo heeft GMG bij het scheiden van steunkleuren en de Adobe RGB-afbeeldingen een uitstekend resultaat behaald dankzij haar aanpak op basis van maximale bewaring van de algemene indruk. Op het gebied van proofing produceerde GMG uitstekende kwaliteit. GMG ColorProof leidde in feite het veld in combinatie met GMG ProofMedia premium OBA – zowel wat betreft de metingen verkregen door het gebruik van een mediawig als vanuit een visueel perspectief. Na de evaluatie en presentatie van de resultaten trok Fogra de volgende conclusie: “Multicolor is volwassen geworden.”

Aan de top van de eredivisie: GMG OpenColor en GMG ColorPlugin

Voor GMG was de uitstekende prestatie in veelkleurige scenario’s geen verrassing. Een gepatenteerd spectraal voorspellingsmodel vormt immers de kern van de meermaals bekroonde profileeroplossing GMG OpenColor, die nieuwe kwaliteitsnormen heeft gesteld voor kleurbeheer op het gebied van verpakkingsdrukwerk. Vergeleken met andere kleursystemen, zoals CIELab, biedt spectrale modellering ongekende nauwkeurigheid bij het maken van kleurprofielen. Door de combinatie van karakteriseringsgegevens met procesparameters voor afdrukproductie, vereenvoudigt dit het maken van multikanaalprofielen, die zelfs overdrukeffecten met steunkleuren simuleren. Een ander voordeel is dat er maar weinig informatie nodig is om profielen te maken, zoals printcontrolestrips, effen kleurenvelden en schermvelden.

Op basis van dezelfde karakterisering kunnen ook voor Adobe Photoshop scheidingsprofielen voor de GMG ColorPlugin worden gemaakt. Hiermee kunnen RGB-scheidingen worden uitgevoerd in meerkleurenruimten tot 7C. Hierdoor kunnen beeldgegevens flexibel worden aangepast aan het drukproces dat wordt gebruikt. Kleurreproductie wordt daardoor gehandhaafd en de uitgebreide kleurruimte volledig benut. Bijzonder nuttig is de voorzichtige voorvertoning van de scheiding, die in elke fase van de beeldverwerking kan worden in- of uitgeschakeld. Hierdoor kunnen gebruikers het uiteindelijke resultaat direct simuleren in elke fase van bewerking. Met de ColorBoost-functie kunnen afbeeldingen ook een meer verzadigde en levendige uitstraling krijgen.

Download hier de resultaten.

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.