Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

GMG OpenColor 2.2 biedt geïntegreerde meetgegevensoptimalisatie

GMG heeft de functionaliteit van haar GMG OpenColor-profileeroplossing uitgebreid met optimalisering van meetgegevens op basis van spectrale berekening. Als gevolg hiervan worden profielen voor het afdrukken van verpakkingen eenvoudiger en betrouwbaarder. Dit maakt GMG OpenColor een efficiënte alles-in-één oplossing voor het maken van kleur-nauwkeurige profielen voor proofing en scheiding.

Kleur nauwkeurige profielen dankzij geoptimaliseerde meetgegevens

GMG OpenColor maakt kleur-nauwkeurige proef- en scheidingsprofielen op basis van de karakterisering van de geplande drukproductie. De gebruiker meet testkaarten of kleurvlakken om gegevens te verkrijgen die nodig zijn voor de karakterisering. Deze gegevens worden vervolgens gecombineerd met andere parameters uit het afdrukproces om een ​​dynamisch profiel te maken. Uiteraard moeten de gegevens verkregen uit het kalibratieproces worden geoptimaliseerd. Foutieve testkaarten, slechte substraatstructuren en stof kunnen allemaal een buitensporige mate van vervorming veroorzaken. Afwijkingen kunnen ook ontstaan ​​door het meetapparaat zelf. Voorheen waren gebruikers van GMG OpenColor afhankelijk van software van derden om de meetgegevens te optimaliseren of moesten ze zelf profielen corrigeren in een handmatig proces. Met versie 2.2 wordt het leven echter gemakkelijker. Dankzij de nu automatische optimalisatie van de meetgegevens kunnen gebruikers in slechts enkele stappen een kleuraccuraat profiel maken – terwijl ze een toonaangevend kwaliteitsniveau bereiken.

Spectral Data maakt het verschil – ook bij het optimaliseren van meetgegevens

Peter Schöffler, GMG-productmanager, legt uit: “De optimalisatie is rechtstreeks gebaseerd op de gemeten spectrale gegevens, die vervolgens worden verwerkt via ons spectraal model, volgens Schöffler zorgt dit ervoor dat de meetgegevens worden bewaard en niet vervormd door omzetting in Lab. hij voegt eraan toe dat dit leidt tot zeer betrouwbare profielen met toonaangevende kwaliteitsniveaus. Binnen de software kan de gebruiker het vereiste niveau van optimalisatie configureren en analyseren.

CxF / X-4-ondersteuning volgens ISO 17972-4 maakt de nieuwe GMG OpenColor-versie compleet: nu kunnen spectrale waarden en dot gain-stappen worden doorgegeven aan andere partijen die betrokken zijn bij een drukproductie.

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.