Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

GMG en Global Graphics Software bundelen hun krachten op inkjet kleurgebied

Strategische samenwerking maakt GMG-kleurbeheer een digitale front-endcomponent.

GMG en Global Graphics Software kondigen een technologisch partnerschap aan dat de problemen op het gebied van kleurbeheer en kwaliteit, die vaak worden aangetroffen bij de productie van digitale verpakkingen en etiketten, zal overwinnen. De samenwerking zal de bekroonde technologie van GMG beschikbaar maken binnen Fundamentals, de toolkit van Global Graphics Software voor het bouwen van een digitale front-end voor inkjetpersen. Fundamentals is een software- en engineeringdienstenpakket waarmee inkjetpersfabrikanten sneller op de markt kunnen komen.

Een belangrijke rem op de echte doorbraak van inkjettechnologie is dat de kleuren vaak afwijken van die van andere technieken. Technologische samenwerking tussen GMG en Global Graphics moet hier een eind aan maken, in ieder geval voor etiketten  en verpakkingsdruk.

De twee bedrijven gaan samenwerken aan de integratie van de OpenColor colour managementsoftware van GMG in Fundamentals van Global Graphics. Dit is een toolkit voor het bouwen van front ends voor inkjetprinters.

GMG-directeur Ian Scott: ‘Hogesnelheidsinkjettechnologie ontwikkelt zich met indrukwekkende snelheid, maar de colour managementbehoeften zijn nog niet volledig ingevuld. De combinatie van de digital front end-technologie van Global Graphics en de voorspellende en profileringstechnologie van GMG vervult de constant toenemende kwaliteits- en productiviteitseisen.’

Justin Bailey, managing director van Global Graphics: ‘GMG’s unieke technologie maakt het mogelijk om merken van kleuren accuraat te reproduceren op een digitale pers zonder verlies van kleuraccuratesse. Het is belangrijk om PMS-kleuren ontwikkeld voor traditionele persen te kunnen converteren naar de proceskleuren in digitaal drukken.’

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.