Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

GMG ColorServer 5.1: Verbeterde workflow voor verpakkingen nu beschikbaar

Met het uitbrengen van GMG ColorServer 5.1 biedt GMG nieuwe mogelijkheden voor haar klanten, met name voor gebruikers uit het verpakkingssegment. Grote uitdagingen zoals afdrukomstandigheden die buiten de industrienormen vallen, kunnen eenvoudig worden aangepakt d.m.v. de connectie tussen GMG ColorServer en GMG OpenColor.

GMG ColorServer 5.1 biedt een eenvoudige oplossing. De nieuwste release heeft nu een directe verbinding met de meervoudig bekroonde kleurprofileringstool GMG OpenColor. Profielen gemaakt in GMG OpenColor kunnen nu worden gebruikt in GMG ColorServer, met aangepaste CMYK-profielen en steunkleurconversies. De geautomatiseerde overgang van industriestandaarden naar individuele omstandigheden zorgt voor een soepele workflow voor klanten die interne standaarden en aangepaste profielen nodig hebben.

De voordelen zijn duidelijk: profielen inclusief aangepaste normen voor verschillende afdruksubstraten, inktsets en afdrukprocessen kunnen eenvoudig worden samengesteld en zijn beschikbaar voor onmiddellijk gebruik in GMG ColorServer. Bovendien is conversie nog nooit zo eenvoudig geweest – of het nu de conversie is van officiële standaarden, zoals ISO coated V2 of GRACoL, naar gebruikersspecifieke standaarden of van custom naar custom. Het werken met één bron van doelgegevens zorgt ook voor een constante kwaliteit en leidt tot moeiteloze proofingafstemming.

Dit komt allemaal neer op een geavanceerde workflow voor profielbeheer en daarmee de verbetering van processtabiliteit en automatisering. GMG ColorServer-operators kunnen voortaan vertrouwen op een centrale database. Eenmaal aangemaakte profielen komen in aanmerking voor gebruik in verschillende bronnen, zoals GMG OpenColor, GMG ColorPlugin en GMG ColorProof. Proofing- en scheidingsprofielen kunnen in één keer worden voorbereid en als correcties nodig zijn, zijn ze standaard van toepassing op alle profielen.