GMG OpenColor

Speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de verpakkingsindustrie, zorgt ervoor dat CMYK en spotkleuren precies printen zoals u ze wilt. GMG’s gepatenteerde OpenColor-technologie is uniek. 

Voordelen

  • Significante tijdsbesparingen in prepress dankzij snelle profielcreatie
  • Profilering zonder een specifieke kaart zodat er geen separate fingerprint nodig is en minder media-afval
  • Eén karakterisatie, twee uitvoermogelijkheden: proef en separatieprofiel in één enkele meetgang
  • Aanpasbare spotkleuren database: eenvoudige aanmaak van custom spotkleuren databases
  • Dezelfde kleuren in de gehele supply chain

Speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de verpakkingsindustrie, zorgt ervoor dat CMYK en spotkleuren precies printen zoals u ze wilt.

GMG’s gepatenteerde OpenColor-technologie is uniek. Het zorgt voor een nauwkeurige simulatie van de overdruk effecten van steunkleuren met behulp van speciale multichannel profielen.

De berekening van de spectrale data omvat druktechnologieën, mediatypes en drukvolgorde. De resultaten zijn zo betrouwbaar dat aanpassingen aan profielen niet meer nodig zijn.

Een complete drukpers simulator – zelfs als er alleen in CMYK wordt gedrukt

Moet u de kleurvolgorde in een bestelling wijzigen? Is de densiteit veranderd of het substraat? GMG OpenColor berekent direct een nieuw profiel. In plaats van steeds opnieuw drukken, kan het resultaat van de veranderingen nu nauwkeurig en met minimale uitgaven worden voorspeld.

Profielen kunnen nu worden gemaakt zonder een testkaart

De software biedt nu een mogelijkheid voor het meten van aangepaste kleurvlakken. Terwijl voorheen klanten een specifieke testkaart nodig hebben om een kleurprofiel te creëren, kan de software de meting van voltoon kleurvlakken van een controlestrip of zelfs 100 kleurvlakken (volledig dekkend) en getinte kleurvlakken van het drukwerk maken en een profiel maken van de gemeten spectrale data, iets dat geen ander softwareproduct kan realiseren.

Contone of halftoon proef? GMG OpenColor betekent meer mogelijkheden

Naast het controleren van de kleurnauwkeurigheid zorgt GMG OpenColor ervoor dat moiré, onjuiste trapping en andere gebreken zullen de komende drukgang niet in gevaar brengen. Maak eenvoudig halftone profielen voor de kleuren die u nodig hebt, of het nu CMYK of steunkleuren zijn, en druk high-end halftoon proofs in GMG DotProof en FlexoProof die het persresultaat met punt voor punt exact voorspellen, inclusief het raster, rasterhoeken, puntvorming en puntverbreding.

Consistente kleuren tijdens het prepress proces

De software berekent proofings en kleurscheidingsprofielen van dezelfde data, en levert betrouwbare en consistente kleurenkwaliteit. Bijvoorbeeld, bij het aanpassen van FOGRA39-gegevens aan uw specifieke drukcondities en substraat. De resulterende kwaliteit en precisie is verbazingwekkend, zelfs voor ervaren deskundigen, die de software beschrijven als “het meest ongelooflijke gereedschap van de afgelopen 20 jaar”.

De kleurscheidingsprofielen die zijn gemaakt, kunnen worden toegepast in GMG ColorServer, onze kleuromzettingsoplossing, zodat neutrale grijze gebieden, harmonieuze gradiënten en zelfs alle voordelen van de MX DeviceLink-technologie gemakkelijk kunnen worden gebruikt voor elk drukproces, kleurcombinatie, en substraat. GMG ColorPlugin, de ingenieuze plugin voor Adobe Photoshop, biedt een andere manier om kleurscheidingsprofielen te gebruiken, bijvoorbeeld door CMYK-kanalen te vervangen door spotkleurkanalen via een directe verbinding met de software.

Workflow-overzicht

Accurate simulatie spot en overdruk

Van retoucheren naar proof naar afdruk
Precieze voorspelling van overdruk effecten

Smoothing spectral data

DotProof-profiling

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.