GMG InkOptimizer

Is veel meer dan alleen het besparen van inkt, het optimaliseert de kleurscheiding en stabiliseert de gehele drukgang. Door de kleurcompositie van PDF-bestanden te standaardiseren en de niveaus van zwarte inkt te verhogen.

GMG InkOptimizer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Voordelen

  • Verbeterd inktgedrag
  • Tot wel 30% besparing op inkt (afhankelijk van het afdrukproces en het substraat)
  • Sneller “op kleur”
  • Snellere verwerking door kortere droogtijden
  • Minder papierafval
  • Tot wel 47% besparing op inkt met speciale Turbo-G profielen
  • Kortere goedkeuring
  • Minder kans op baanbreking

Is veel meer dan alleen het besparen van inkt, het optimaliseert de kleurscheiding en stabiliseert de gehele drukgang. Door de kleurcompositie van PDF-bestanden te standaardiseren en de niveaus van zwarte inkt te verhogen, behoudt de software de originele kleur- en beeldkwaliteit van het drukwerk, terwijl de productiekosten worden verminderd.

Dit wordt bereikt door datgene aan te passen waar het menselijk oog het meest gevoelig reageert – de grijsbalans. Deze grijswaarden worden bijgesteld en de neutrale gebieden en tertiaire kleuren, zoals bruine en groene tinten, worden consistenter gemaakt. Daarnaast worden contrast- en schaduwdetails verbeterd.

Onverslaanbare procesoptimalisatie – ook bij krantendruk

De inkt-reductie helpt bij het voorkomen van doorschijnende effecten en verhoogt de drukbaarheid – essentieel bij het afdrukken op papier met een laag gramgewicht, zoals krantenpapier.

Volledig geautomatiseerde superioriteit

De software maakt gebruik van vierdimensionale GMG Device-Link profielen om uw drukdata te optimaliseren met speciale UCR / GCR algoritmes. De conversie is niet alleen volledig geautomatiseerd, maar behoudt ook de integriteit van het zwarte kanaal in vergelijking met ICC-gebaseerde oplossingen.

Fogra 51: ICC conversie vs. ColorServer/InkOptimizer

Verschil omzetting via GMG MX en ICC

Maximaal overzicht

Volautomatisch

Client-server architectuur

Turbo-G profielen

InkSaving Report Tool