Enfocus Connect

Enfocus Connect zorgt in één keer voor een correcte creatie, kwaliteitscontrole en bestandsoverdracht van PDF-bestanden. Versie 2019 is uit! Upgrade nu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Met Enfocus Connect kunnen gebruikers op betrouwbare wijze hoogwaardige PDF-bestanden genereren vanuit elke toepassing en deze eenvoudig en gemakkelijk overbrengen naar interne of externe ontvangers, zoals een serviceprovider. Bestel- of klant gerelateerde informatie kan tegelijkertijd worden mee gezonden. De productfamilie omvat de versies Connect YOU voor PDF-producenten/individuele gebruikers en Connect ALL voor serviceproviders die met tal van interne/externe leveranciers werken.

De brug tussen PDF-producenten en dienstverleners

Hoewel PDF-bestanden tegenwoordig met talloze toepassingen kunnen worden gemaakt, blijft het een grote uitdaging dat deze bestanden echt in optimale kwaliteit kunnen worden gegenereerd en bij een serviceprovider kunnen worden afgeleverd. Enfocus Connect is ontwikkeld met als doel het overbruggen van de kloof tussen lay-out en productie, tussen PDF-producenten en serviceproviders, door ontwerpers te helpen vanaf het begin bestanden van hoge kwaliteit te leveren, zonder speciale IT- of PDF-kennis nodig te hebben. Dit bespaart waardevolle tijd bij de productie en helpt dure fouten te voorkomen.

Enfocus Connect maakt eenvoudig te gebruiken “connectoren”, kleine programma’s die worden opgeslagen op het bureaublad van de gebruiker en al alle nodige instellingen bevatten. De connectoren kunnen worden gebruikt om:

 • Maak foutloze PDF-bestanden rechtstreeks vanuit Adobe® Creative Suite®, Adobe® Creative Cloud® of de afdrukfunctie van een andere toepassing met de geïntegreerde Adobe® Normalizer-technologie 
 • Corrigeer en optimaliseer het PDF-bestand automatisch met behulp van de Enfocus PitStop-actielijsten 
 • Controleer het PDF-bestand met de preflightprofielen van Enfocus PitStop
 • Klantspecifieke opdrachtkaarten (job tickets) maken om de automatisering van volgende productieprocessen mogelijk te maken en te vereenvoudigen. 
 • Breng PDF-bestanden en andere bestandstypen veilig en volledig automatisch over via (S) FTP, HTTP (S), Dropbox, lokale map of e-mail of om ze over te zetten naar een geautomatiseerde workflow van Enfocus Switch.

De connectoren gemaakt met Enfocus Connect kunnen eenvoudig naar behoefte worden. Een beheerder of een serviceprovider kan eenvoudig de gewenste PDF-criteria en verzendinstellingen opgeven en een connector gebruiken om alle technische hindernissen voor de PDF-maker te nivelleren. De gebruiker kan vervolgens de virtuele Connect-printer rechtstreeks vanuit elke toepassing gebruiken, de PDF-uitvoer rechtstreeks vanuit Adobe Creative Suite pushen of een ander bestand met drag & drop naar de connector overbrengen. Alle verdere stappen vinden automatisch plaats volgens de ingestelde parameters van de connector.

Connect YOU is een uiterst betaalbare versie voor individuele gebruikers zoals ontwerpers en grafisch ontwerpers. Connect YOU vervangt het vorige product met de naam Enfocus Instant PDF, maar biedt aanzienlijk meer functies, waaronder de optie om PDF-bestanden te maken vanuit elke toepassing. Het zorgt ook voor eenvoudige applet-processen en ondersteunt de nieuwste besturingssystemen en Adobe® Creative Suite®. Het gebruik van Connect YOU en de daarmee gemaakte connectoren is beperkt tot één werkstation

Connect ALL is gericht op bureaus, uitgevers en printserviceproviders die connectoren willen maken en deze gratis beschikbaar stellen aan hun externe leveranciers. In dit geval zorgt de connector ervoor dat de bestanden alleen kunnen worden overgedragen naar de maker van de connector. Connect ALL maakt het mogelijk om connectors te voorzien van uw eigen bedrijfsidentiteit en deze te distribueren naar uw externe klanten of aan te bieden voor download op uw eigen website. Connect ALL is de opvolger van PitStop Connect en breidt de functionaliteit uit met PDF-creatie vanuit elke applicatie via de geïntegreerde Adobe® Normalizer-technologie.

Elektronische opdrachtkaarten in XML-, TXT- of CSV-formaat kunnen voor elke connector worden gedefinieerd, zodat kritieke order- of klantgegevens kunnen worden vastgelegd tijdens verzending naar productie en samen met de feitelijke gegevens worden overgedragen. Met geschikte workflowsystemen zoals Enfocus Switch, kunnen andere productieprocessen (meldingen, hiërarchische bestandsopslag, proef, afdrukoptimalisatie, afdrukuitvoer …) elegant worden geautomatiseerd.

Connectoren kunnen automatisch online worden bijgewerkt, zodat gewijzigde parameters altijd up-to-date blijven met de klant de volgende keer dat ze via de connector worden verbonden.

De connectoren die met Enfocus Connect ALL zijn gemaakt, kunnen zo vaak als gewenst binnen en buiten uw eigen bedrijf worden gedistribueerd, bijvoorbeeld naar klanten.

Kenmerken Connect

Aanleveren van hoogwaardige PDF's vanuit elke toepassing.

Met hetzelfde gemak waarmee je vanuit Adobe Creative Suite een PDF creëert, maak je met Connect constant een hoge kwaliteit PDF met een enkele actie of commando. Hierdoor hoeft men geen ingewikkelde instellingen te maken om de PDF te controleren en in te stellen.

Ingebouwde Quality Control.

Met behulp van de industriestandaard voor preflighting: Enfocus PitStop engine en de bekroonde Certified PDF technologie controleert en corrigeert Enfocus Connect alle PDF-bestanden om ervoor te zorgen dat lettertypes, kleuren, afbeeldingsresolutie, paginaparameters en nog tal van andere aspecten optimaal zijn voor het drukproces.

Probleemloze jobaanlevering met één muisklik.

Zodra de bestanden verzendklaar zijn, stroomlijnt Connect de jobaanlevering. Bestanden die tijdens het PDF-aanmaakproces naar een Connector worden verstuurd of handmatig naar een Connector worden gesleept, worden automatisch gevalideerd en veilig verzonden naar een externe FTP-server, HTTP-webportaal, e-mailadres of Enfocus Switch server. Bovendien maakt Connect het mogelijk om aangepaste elektronische job tickets te maken. Zo kunnen bedrijfskritische klant- en jobgegevens automatisch worden verzameld en als XML-, TXT- of CSV-bestand worden meegestuurd met de jobbestanden.

Eenvoudig voor de onervaren gebruiker.

Flexibel voor de ervaren gebruiker. Niet zeker wat de beste instellingen zijn om een PDF van topkwaliteit te maken? Behoefte aan een eenvoudige workflow om jobs aan te leveren? Geen probleem. Connect biedt standaard een bibliotheek van vooraf gedefinieerde Connectors met instellingen voor een brede waaier aan taken en soorten jobs. Met slechts één muisklik wordt een Connector gegenereerd, die gebruiksklaar is. Desgewenst kunnen Connectors door ervaren grafische professionals worden gemaakt en daarna beschikbaar worden gesteld aan andere gebruikers. Zij kunnen de Connectors gebruiken zonder dat ze hoeven te beschikken over speciale vaardigheden of training hoeven te volgen. Connect maakt het bovendien gemakkelijk om instellingen uit andere toepassingen te importeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Acrobat of PitStop.

Wat Connect doet voor …

Ontwerpers
 • Maak gecertificeerde PDF's
 • Controleer uw PDF op bedrukking om tijdrovende correcties te voorkomen
 • Automatiseer de aflevering van bestanden naar elke externe server - inclusief Dropbox
 • Gebruik ingebouwde applicaties op maat van de grafische sector
Verkoop & klantenservice
 • Controleer snel bestanden op jobtickets zonder prepress te betrekken
 • Eenvoudig te gebruiken voor niet-prepress-personeel
 • Reageer sneller om kopers af te drukken met bestandsfouten
Prepress
 • Geef PDF-bestanden snel een laatste controle voordat ze worden afgedrukt
 • Verzend opdrachten rechtstreeks naar automatiseringsworkflows van Switch
 • Gebruik Connect Job-tickets om automatisering te stimuleren
 • Automatiseer veelvoorkomende PDF-fixes

Versie 2019 is uit!

 • Geschikt voor MacOs 10.15 Catalina
 • Ondersteuning voor Adobe CC 2020
 • Ondersteuning voor Pitstop 2019-update 1
  Connect 2019 ondersteunt nu Pitstop Library 2019 update 1, zodat u kunt profiteren van alle nieuwe functies en technologieën!
 • Ondersteuning voor Switch 2019 Fall
 • Verbeterd laden en navigeren van voorinstellingen

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.