GMG ColorServer Multicolor

Vooral bij het bedrukken van verpakkingen worden vaak steunkleuren gebruikt. Maar hoe kun je in digitaal drukwerk de steunkleuren nauwkeurig reproduceren? En hoe kunnen opdrachten flexibel worden uitgewisseld tussen conventionele en digitale druk? Fundamentele vragen als deze maken de implementatie van digitale druksystemen zo veeleisend. GMG ColorServer Multicolor is het antwoord op al deze vragen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om op betrouwbare wijze nauwkeurige printgegevens voor te bereiden voor vrijwel elk printproces en elke inktset, waardoor consistente resultaten worden gegarandeerd en tegelijkertijd de kosten worden gereduceerd.

Consistente resultaten - in digitaal drukwerk of op een conventionele drukpers

De verpakkingsmarkt wordt gekenmerkt door hoge eisen aan de kleurweergave. Het ligt voor de hand dat digitaal printen er precies zo uit moet zien als conventioneel printen. Maar hoe kan dit worden bereikt met een heel ander drukproces? Met GMG ColorServer Multicolor is de uitwisseling tussen de verschillende methoden eenvoudig. De conversie leidt direct tot consistente resultaten dankzij de bekroonde profieltechnologie van GMG OpenColor.

Elke keer nauwkeurige merkkleuren

Bij conventioneel drukwerk worden de merkkleuren meestal gedrukt met speciale gemengde inkten. Bij digitaal drukken wordt daarentegen gebruik gemaakt van een vaste kleurenset. Een specifieke merkkleur moet daarom worden gereproduceerd met de vaste inktset van de machine. GMG ColorServer Multicolor zet automatisch alle steunkleuren om in de gewenste uitvoerkleurruimte – of dat nu CMYK of CMYKOGV is – zodat de drukresultaten er identiek uitzien.

Meer flexibiliteit voor prepress, nauwere toleranties als gevolg daarvan

Het werken met steunkleuren, vooral als deze worden gebruikt in afbeeldingen, is zeer tijdrovend bij het gebruik van standaardtools – zelfs voor de beste experts – en vereist een aanpak per geval. In plaats van elk bestand handmatig te bewerken, verwerkt GMG ColorServer Multicolor automatisch inkomende projecten. Verschillende hotfolders met de respectievelijke afdrukomstandigheden en de gewenste steunkleurbehandeling maken het leven in de prepress veel gemakkelijker – en zorgen voor betere resultaten.

Kruisprocesconsistentie of maximale intensiteit

Als een drukpers gebruik maakt van extra inkten – bijvoorbeeld oranje, groen en violet – is er een navenant grotere kleurruimte beschikbaar. Het is niet alleen mogelijk om steunkleuren met hoge nauwkeurigheid te simuleren – beelden kunnen ook veel levendiger worden weergegeven dankzij de uitgebreide kleurruimte. Het volledige potentieel van deze kleurruimte opent volledig nieuwe mogelijkheden. De klant heeft de keuze: maximale levendigheid of procesoverschrijdende consistentie? Dat is kleurenkennis die elke klant inspireert.

In plaats van steunkleurveranderingen - alleen orderwijzigingen

Een Multicolor-workflow met een vaste kleurenset heeft ook bij conventioneel drukwerk enorme voordelen. De enige vereiste: efficiënt kleurbeheer met GMG ColorServer Multicolor In plaats van het veranderen van steunkleuren van de ene naar de andere opdracht, wordt elke opdracht met dezelfde vaste kleurenset afgedrukt. Dit bespaart set-up kosten die leiden tot een aanzienlijke vereenvoudiging en meer flexibiliteit in de productie – niet alleen in de perskamer op locatie, maar ook op verschillende locaties.

"Precies hetzelfde resultaat bij digitaal drukken als bij offsetdruk".

Alexander Gaugenmeier, Director Technology and Solution Development, Edelmann GmbH & Co. KG

GMG ColorCard voorbeelden

*Het aanbod is niet bindend. Wij behouden ons het recht voor om uw gegevens te verifiëren.

Disclaimer: bij gebruik van het contactformulier verzamelen wij uw persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, berichttekst). De verwerking dient om contact op te nemen. U heeft recht op inzicht in de gegevensverwerking op basis van AVG. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om uw gegevens te laten verwijderen. Er is geen sprake van overdracht van deze verzamelde persoonlijke gegevens. Gegevens aan derden, voor zover deze openbaarmaking niet wettelijk verplicht is of de juridische verdediging van de verantwoordelijke voor de verwerking dient.